Basistraining UX design
Eerstvolgende datum: Er staat geen training gepland
Investering: €1095
Locatie: Fysiek en online

Software testing is geen exacte wetenschap; het is maatwerk. Er zijn meerdere, zo niet talloze manieren om een doel te bereiken. Maar of het nu gaat om een gebruiksvriendelijke app of een website die doet wat het hoort te doen: testen gaat om het stellen van de juiste vragen. Tijdens deze training leer je observeren, kritische vragen stellen en hoe je efficiënt software test. Want: welke weg bewandel je als er duizenden manieren zijn?

  • Geaccrediteerde trainer op het gebied van software-testen

  • Mogelijkheid om wereldwijd, internationaal erkend certificaat te behalen

  • Gebaseerd op praktijkervaringen bij organisaties als KPN en De Belastingdienst

Wat is software-testen

Met software testing controleer je de functionaliteiten van een digitaal product. Wat gebeurt er als er iets niet in de normale gebruikersflow past? Stel: de gebruiker wil een online aankoop doen op een website, maar wordt doorgestuurd naar een 404-pagina. Als tester controleer je het gehele digitale product op een gestructureerde manier en rapporteer je eventuele fouten.

Wat leer je in 3 dagen?

  • De basis van testen en kwaliteit;

  • De uitgangspunten voor het uitvoeren van een goede test;

  • Verschillende handvatten om de kwaliteit te verbeteren;

  • Verschillende manieren om een testscript te maken;

  • Diverse definities van testen en de gangbare methodieken.

Voor wie is de training geschikt?

Ben je al enige tijd werkzaam als tester, developer of beheerder? Of kom je net om de hoek kijken? Deze training is geschikt voor mensen met veel én weinig testervaring. Het doel van deze cursus is vooral gericht op het leren van enkele specifieke test skills. Het fijne van deze training is dat het praktijkgericht en dus direct toepasbaar is.

Maak kennis met je testing-trainer

Mattijs Kemmink heeft al meer dan 20 jaar ervaring als softwaretester en heeft voor veel uiteenlopende bedrijven gewerkt én gesproken. In deze 3 dagen gaat hij zoveel mogelijk van zijn testkennis aan jou overdragen. Dat doet hij door je mee te nemen langs verschillende testmethodieken, vertaald naar behapbare voorbeelden en eigen ervaringen.

quotation mark Ik wil mensen helpen de algehele kwaliteit van producten te verbeteren en de kennis te bieden die ik aan het begin van mijn carrière had willen hebben. Ik ga je praktische aspecten bijbrengen die direct toepasbaar zijn in je dagelijkse werk quotation mark
Mattijs Concept7 trainer

Mattijs Kemmink

Testmanager & consultant

Het TFSE-Trainingsprogramma

Op de eerste dag maak je kennis met testen en het vinden van de juiste focus. Ook introduceren we je "The 8 Test Practices".

We passen de theorie toe met verschillende praktische opdrachten. Zo gaan we o.a. oefenen om geen aannames te doen en leren we je de kunst van het "logisch denken". Verder ga je aan de slag met het maken van diverse teststrategieën.

Dag 1

Op de eerste dag maak je kennis met testen en het vinden van de juiste focus. Ook introduceren we je "The 8 Test Practices".

We passen de theorie toe met verschillende praktische opdrachten. Zo gaan we o.a. oefenen om geen aannames te doen en leren we je de kunst van het "logisch denken". Verder ga je aan de slag met het maken van diverse teststrategieën.

Dag 2

Op de tweede dag leer je waarom het belangrijk is om zo vroeg mogelijk in het proces te testen. We laten je zien hoe je je testen steeds uitgebreider en groter kan maken door klein en specifiek te beginnen.

Ook gaan we met de juiste tools testtechnieken gebruiken en testscripts maken.

Dag 3

Op de laatste dag leer je het belang van goede communicatie tijdens testen en kwaliteitsattributen (gericht op beveiliging, bruikbaarheid en prestaties).

In de middag gaan we je kennis op de proef stellen met een oefenexamen.

Je officiële examen

Het examen staat los van de drie trainingsdagen, maar kan wel via onze trainers ingepland worden. Dit examen ga je dan afnemen op een goedgekeurde Pearson Vue-locatie of online. Ben je met een groep? Dan kunnen we regelen dat de examinator langskomt op locatie.

Een wereldwijd erkend certificaat

We werken samen met Brightest, een wereldwijde exameninstelling die certificeringsexamens aanbiedt voor professionals. Brightest meet en bevestigt vakkennis op verschillende expertisegebieden in de gehele IT-industrie. Na het examen ontvang je een certificaat dat is geaccrediteerd in 164 landen. Naast het fysieke certificaat wordt je deelname dan ook in een wereldwijde online database gewaarmerkt.

Wanneer kan je deze training volgen?

Let op: bij 3 of minder deelnemers moeten we helaas de training annuleren of verzetten. Hiervan brengen we je uiteraard zo snel mogelijk op de hoogte. Samen vinden we een nieuw, geschikt moment voor de training.

Meer weten? Stel je vraag aan onze trainers!

Neem contact met ons op
Mattijs Kemmink - Trainer