Sjoerd trainer basistraining UX design Concept7
Eerstvolgende datum: 12 maart 2024
Duur: 2 dagen
Investering: €1195
Locatie: Fysiek

Klaar om een duik te nemen in de wereld van User Experience (UX)? Tijdens deze basistraining leer je de fijne kneepjes van het vak, zodat jij producten of diensten maakt die ontstaan zijn vanuit de daadwerkelijke behoeften van je doelgroep.

  • Erkende trainer op het gebied van UX, usability en accessibility

  • Je ontvangt een wereldwijd en internationaal erkend certificaat

  • De training wordt ondersteund door bedrijven als Sogeti, Mollie en Deloitte

Wat is User Experience (UX) design?

Met user experience (UX) design kijken en optimaliseren we de online gebruikerservaring van een digitaal product, bijvoorbeeld een website. We observeren en luisteren naar de doelgroep en proberen ze écht te begrijpen. Daarnaast heb je natuurlijk als klant een doel met je product of dienst. Met UX design bepalen we een online strategie die past bij je merk én de behoeften van je doelgroep.

quotation mark Tijdens de training zijn we aan de slag gegaan met een aantal klantvraagstukken. De methodes en kennis tijdens de sessies kon ik direct omzetten in concrete acties. Het heeft ons als bedrijf echt verder geholpen en het heeft mij nieuwe methodes geleerd om de juiste inzichten te krijgen uit zowel kwalitatief als kwantitatief gebruikersonderzoek. quotation mark

Els van der Kruijs

,

Customer Success Manager @ Gastronomixs

Wat leer je in 3 dagen?

  • De (internationale) kaders van het UX design vak;

  • Welke rol persona's en archetypes spelen;

  • Welke typen onderzoeken je kunt doen;

  • Wat de risico’s zijn als je UX design onjuist toepast;

  • Het voorbereiden en uitvoeren van een usability-test;

  • Bevindingen analyseren en rapporteren.

Voor wie is deze training geschikt?

Dit trainings- en certificeringsprogramma is geschikt voor iedereen die de algehele kwaliteit en klanttevredenheid van software wil verbeteren. 

Ben je een UX designer, UI/visual designer, onderzoeker, developer, marketeer, producteigenaar, productmanager of kwaliteitsmanager? Dan is deze UX-cursus zeker wat voor jou!

Maak kennis met je UX-trainer

Sjoerd vertelt je met passie alles over usability, user experience, conversie optimalisatie en gedragswetenschap. Naast trainingen geeft hij gastcolleges op universiteiten en hogescholen, zoals Beeckestijn Business School en Rijksuniversiteit Groningen. Bovendien traint hij professionals en managers van diverse bedrijven.

quotation mark Hoe graag gebruik jij een digitaal product dat zorgt voor frustratie? Beeld je dit eens in voor jouw gebruikers en de impact hiervan op jouw organisatie. Wij zorgen voor een aangename beleving, zodat jij optimaal succes uit je organisatie haalt. quotation mark
Sjoerd trainer Concept7

Sjoerd Walinga

Usability & UX-expert 

Het UX-trainingsprogramma

Dag 1

10:00 - 12:15 uur

Je wordt meegenomen door de fundamenten van gebruikerservaring (UX), bruikbaarheid, toegankelijkheid en de impact hiervan wanneer gebruikers interactie hebben met software.

Ook leggen we je uit de hoe UX, usability en accessibility in relatie staat tot de Customer Experience (CX).

13:00 - 17:00 uur

Je wordt bijgepraat over de wat, waarom, wanneer en hoe van heuristische analyses. Aansluitend gaan we aan de slag met uitvoeren van een heuristische analyse (op je eigen case!).

Dag 2

10:00 - 12:15 uur

Je wordt bijgepraat over de wat, waarom, wanneer en hoe van usability testing

13:00 - 17:00 uur

De gehele middag besteden we aan het voorbereiden en uitvoeren van een usability test van A tot Z (op je eigen case!). Je leert welke activiteiten nodig zijn om een usability test voor te bereiden, hoe je aan respondenten komt en hoe je taakscenario's maakt.

Dag 3

10:00 - 12:15 uur

In de ochtend gaan we een werkelijke usability test uitvoeren met onze eyetracker!

13:00 - 15:00 uur

Je leert hoe je bevindingen rapporteert en effectief overdraagt aan stakeholders. Ook brengen we je op de hoogte van enkele trends, tools en tips op het gebied van UX design.

15:00 - 17:00 uur

We sluiten af met het doen van een oefenexamen. Hierna ben je klaar om je te certificeren en als erkende UX specialist aan de slag te gaan.

Je officiële examen

Het examen staat los van de drie trainingsdagen en kan via onze trainers ingepland worden. Dit examen ga je dan afnemen op een goedgekeurde Pearson Vue locatie of online. Ben je met een groep? Dan kunnen we regelen dat de examinator langskomt op locatie.

Een wereldwijd erkend certificaat

We werken samen met Brightest, een wereldwijde exameninstelling die certificeringsexamens aanbiedt voor professionals. Brightest meet en bevestigt vakkennis op verschillende expertisegebieden in de gehele IT-industrie. Na het examen ontvang je een certificaat dat is geaccrediteerd in 164 landen. Naast het fysieke certificaat wordt je deelname dan ook in een wereldwijde online database gewaarmerkt.

Wanneer kan je deze training volgen?

Let op: bij 3 of minder deelnemers moeten we helaas de training annuleren of verzetten. Hiervan brengen we je uiteraard zo snel mogelijk op de hoogte. Samen vinden we een nieuw, geschikt moment voor de training.

Meer weten? Stel je vraag aan onze trainers!

Neem contact met ons op
Mattijs Kemmink - Trainer